Ga terug
+ servings
Gnocchi Pesto Haricots

Gnocchi Pesto Haricots

Ontdek waarom Gnocchi Pesto Haricots jouw nieuwe favoriete gerecht wordt. Snel, simpel en vol smaak perfect voor elke avond. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Keukenmachine of mortel
  • Schuimspaan
  • Grote kom
  • Keukenweegschaal

Ingrediënten

  • 50 g Verse basilicumblaadjes
  • 40 g Vers geraspte Parmezaanse kaas plus extra voor garnering
  • 30 g Pijnboompitten
  • 1 teentje Knoflook, gepeld
  • 80 ml Extra vierge olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Versgemalen zwarte peper
  • 500 g Aardappelgnocchi
  • 200 g Verse haricots verts, schoongemaakt
  • 1 snufje Parmezan om te raspen of in schilfers te snijden

Instructies

  • Maak het pesto door basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas in een keukenmachine of mortel te mengen.
  • Voeg langzaam de olijfolie toe en meng tot een fluweelzachte saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flinke scheut zout toe.
  • Snijd de haricots verts in stukjes van 3-4 cm en kook ze 4 à 5 minuten.
  • Haal de haricots verts uit het water en leg ze apart.
  • Kook de gnocchi in hetzelfde water tot ze boven drijven (2-3 minuten) en giet ze af, bewaar wat kookwater.
  • Meng de warme gnocchi, haricots verts en een royale hoeveelheid pesto in een grote kom.
  • Voeg indien nodig kookwater toe om de saus losser te maken.
  • Serveer in kommen, garneer met extra Parmezaan en basilicum of marjolein.

Notities

Gebruik altijd verse basilicum voor het pesto voor de beste smaak. Maak het pesto kort voor gebruik om de frisheid te behouden. Pas op met het koken van de haricots verts; ze moeten knapperig blijven. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 2 dagen. Opwarmen kan in de magnetron of op laag vuur.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 12g | Fat: 18g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 300mg | Potassium: 450mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 15mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!