Ga terug
+ servings
Gnocchi met tomaat, mozzarella en basilicum

Gnocchi met tomaat, mozzarella en basilicum

Ontdek hoe je heerlijke Gnocchi met tomaat mozzarella en basilicum maakt. Simpel snel en vol smaak perfect voor elke maaltijd Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: 15 dollar

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Kom voor het mengen van ingrediënten
  • Schaar of mes voor de mozzarella

Ingrediënten

  • 500 g Verse gnocchi
  • 400 g Tomaten (cherrytomaten werken prima)
  • 125 g Verse mozzarella
  • 1 handvol Verse basilicumblaadjes
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 teentje Knoflook (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bereid de bakplaat met bakpapier.
  • Was de tomaten en halveer ze, meng met olijfolie, zout, peper en eventueel geperste knoflook.
  • Verspreid de tomaten gelijkmatig over de bakplaat.
  • Voeg de gnocchi tussen de tomaten toe en zorg voor genoeg ruimte tussen de gnocchi.
  • Bak in de oven voor 15 minuten, haal uit en verdeel de mozzarella erover.
  • Bak nog eens 5-10 minuten tot de kaas begint te bubbelen en lichtbruin is.
  • Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer direct.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Experimenteer met kruiden zoals oregano of tijm voor een andere twist. Voor een veganistische versie vervang je de mozzarella door plantaardige kaas. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast, maar het is het lekkerst direct gegeten.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 12g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!