Ontdek waarom Giant Madeleines Zoutkaramel zo bijzonder zijn. Een perfecte balans van zoet en zout met een knapperige korst en zachte binnenkant. Probeer het nu.
Snijd de boter in kleine stukjes en verwarm deze in een pannetje tot hij bruinig is.
Laat de gebruinde boter iets afkoelen in een hittebestendige kom.
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bundtvorm in met bloem.
Klop in een grote kom de eieren, suiker en honing tot een licht en schuimig mengsel.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een andere kom.
Voeg de droge ingrediënten in porties toe aan het eimengsel en meng voorzichtig.
Voeg de citroenschil, vanille-extract en afgekoelde beurre noisette toe en meng tot een glad beslag.
Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak 35-40 minuten tot goudbruin.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster plaatst.
Notities
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat. De beurre noisette is cruciaal voor de smaak, let op dat deze niet verbrandt. Bewaar de cake op kamertemperatuur in aluminiumfolie of een luchtdichte doos en geniet binnen 3 dagen. Wil je de cake gezonder maken? Probeer minder suiker, volkorenmeel of vervang de boter door kokosolie.