Ga terug
+ servings
Giant Cookie Koeken

Giant Cookie Koeken

Giant cookie koeken: maak één grote, chewy pannenkoek met krokante randen in 30 min. Perfect om te delen direct uit de pan. Recept met tips!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 400kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenvaste pan (bij voorkeur gietijzer)
  • Middelgrote mengkom
  • Gard
  • Spatel
  • Zeef

Ingrediënten

  • 180 g Ongezouten roomboter
  • 135 g Donkere basterdsuiker
  • 100 g Kristalsuiker
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 2 groot(e) ei(en) Grote eieren (op kamertemperatuur)
  • 240 g Tarwebloem (geen zelfrijzend)
  • 1 theelepel Baking soda (zuiveringszout)
  • ½ theelepel Zout
  • 175 g Chocoladestukjes of grofgehakt pure chocoladepastille
  • 1 snufje Fleur de sel voor de afwerking
  • naar keuze Vanille-ijs om erbij te serveren (optioneel)

Instructies

  • Smelt de boter in een ovenvaste pan op middelhoog vuur tot goudbruin en nootachtig.
  • Roer de suiker en vanille-extract door de warme boter en laat een paar minuten afkoelen.
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng goed.
  • Zeef de bloem, baking soda en zout boven het mengsel en meng voorzichtig tot net opgenomen.
  • Voeg de chocoladestukjes toe en vouw ze door het deeg.
  • Vet een andere ovenvaste pan in en druk het deeg gelijkmatig aan.
  • Bestrooi met fleur de sel en bak 18-20 minuten op 180°C tot de randen goudbruin zijn en het midden nog zacht is.

Notities

Deze giant cookie koeken zijn perfect om te delen en te genieten met vrienden en familie, vooral als ze warm worden geserveerd. Geniet er vooral van met een bolletje vanille-ijs!

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 25g | Vitamin A: 600IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!