Kook de volkoren pasta volgens de instructies op de verpakking en voeg een beetje olie toe aan het kookwater.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de fijngesneden knoflook tot hij lichtbruin is.
Voeg de verse spinazie toe en roerbak tot de bladeren slap worden, ongeveer 3 minuten.
Schep de mascarpone door de spinazie en roer tot een romige saus ontstaat. Kruid met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Giet de pasta af en meng deze door de mascarpone-spinazie saus. Roer goed door elkaar en serveer met extra peper en geraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Voeg een klein beetje citroensap toe aan de mascarpone-saus voor een extra frisse smaak, vooral bij gerechten met groenten.Voor variatie kun je spinazie vervangen door andijvie of rucola, en volkoren pasta vervangen door quinoa of linzen.Bewaar eventuele restjes in een afgesloten container in de koelkast en verwarm op laag vuur. De textuur kan wat dikker worden, dus voeg eventueel water of melk toe.