50mlMelk of amandelmelkvoor een lactosevrije versie
1theelepelBakpoeder
1theelepelVanille-extract (optioneel)
1snufjeZout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (of 160°C voor warmtecirculatie) en beleg de muffinvorm.
Meng het volkorenmeel, bakpoeder en een snufje zout in een grote kom.
Klop de eieren met de bruine suiker of honing en voeg de compote van appel, melk en eventueel vanille-extract toe.
Giet het natte mengsel in de droge ingrediënten en roer tot net gecombineerd, voeg de gehakte chocolade toe.
Schep de pâte in de muffinvorm tot ongeveer 2/3 vol.
Bak de muffins in de oven voor 20-25 minuten en laat ze afkoelen voordat je ze serveert.
Notities
Gebruik altijd compote zonder suiker voor een gezondere versie. Bewaar de muffins in een afgesloten doos voor maximaal 2 dagen vers. Deze muffins kunnen worden ingevroren en blijven tot 3 maanden goed, wikkel ze goed in folie.