Ga terug
+ servings
Gevulde Selderij Sticks

Gevulde Selderij Sticks

Ontdek de magie van Gevulde Selderij Sticks: fris, romig en perfect voor elke gelegenheid. Simpel te maken met weinig ingrediënten. Proef nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 140kcal
Cost: $8

Equipment

  • Schilmesje
  • Mes
  • Snijplank
  • Kom
  • Spuitzak (optioneel)

Ingrediënten

  • 4 grote takken Selderij
  • 200 g Verse kaas (bijvoorbeeld ricotta of cottage cheese)
  • 1 el Natuurlijk yoghurt
  • 1 el Fijngehakte platte peterselie
  • 1 el Fijngehakte bieslook of dille
  • 1 snufje Paprika of zoete Spaanse peper
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de selderij en was de takken onder koud stromend water.
  • Snijd de uiteinden van de selderij en schil eventuele harde draden weg.
  • Meng in een kom de verse kaas, yoghurt, peterselie en bieslook en roer tot een romige massa.
  • Proef de vulling en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de selderijtakken rijkelijk met de kaasvulling met een lepel of spuitzak.
  • Bestrooi met paprika of Spaanse peper en decoreer met extra gehakte peterselie.

Notities

Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast, ze blijven maximaal twee dagen goed.
Je kunt de vulling aanpassen met kruiden of specerijen naar keuze voor extra smaak.
Serveer de gevulde selderij op een kleurrijk bord, eventueel met extra kruiden of noten voor een leuke presentatie.

Nutrition

Calories: 140kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 8g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 250mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!