200gVerse kaas (bijvoorbeeld ricotta of cottage cheese)
1elNatuurlijk yoghurt
1elFijngehakte platte peterselie
1elFijngehakte bieslook of dille
1snufjePaprika of zoete Spaanse peper
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Begin met het schoonmaken van de selderij en was de takken onder koud stromend water.
Snijd de uiteinden van de selderij en schil eventuele harde draden weg.
Meng in een kom de verse kaas, yoghurt, peterselie en bieslook en roer tot een romige massa.
Proef de vulling en breng op smaak met zout en peper.
Vul de selderijtakken rijkelijk met de kaasvulling met een lepel of spuitzak.
Bestrooi met paprika of Spaanse peper en decoreer met extra gehakte peterselie.
Notities
Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast, ze blijven maximaal twee dagen goed.Je kunt de vulling aanpassen met kruiden of specerijen naar keuze voor extra smaak.Serveer de gevulde selderij op een kleurrijk bord, eventueel met extra kruiden of noten voor een leuke presentatie.