Ontdek het simpele en heerlijke gerecht Gevulde portobello’s met roomkaas en spinazie. Perfect voor een snelle maaltijd of feestelijke gelegenheid. Probeer het nu!
Verwijder de steel van de portobello’s, was ze kort en dep ze droog.
Bestrijk de portobello’s met olijfolie en leg ze met de hoed naar beneden op een bakplaat.
Verhit een pan en voeg olijfolie toe, bak de knoflook kort aan.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot geslonken, meng dan de roomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Laat de vulling afkoelen, schep deze dan in de portobello’s.
Optioneel: strooi geraspte kaas over de vulling.
Bak de portobello’s 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
Notities
Gebruik altijd verse padden voor de beste smaak en textuur. Laat de vulling afkoelen voordat je deze in de padden schept om uitlopen te voorkomen. Bewaar overgebleven gevulde portobello’s tot 2 dagen in de koelkast en verwarm ze opnieuw in de oven voor het beste resultaat. Dit gerecht kan eenvoudig veganistisch worden gemaakt door plantaardige kaas te gebruiken.