Gevulde Portobello Champignons
Ontdek waarom Gevulde Portobello Champignons een must-try zijn! Makkelijk te maken en vol smaak perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Cost: $10
Oven
Bakplaat met bakpapier
Kom voor de vulling
Snijplank en mes
- 4 stuks Portobello champignons
- 150 g Geraspte kaas (mozzarella, cheddar of fontina)
- 2 el Geraspte Parmezaan
- 1 el Chapelure
- 2 el Gehakte verse peterselie
- 1 teentjes Fijngehakte knoflook
- 2 el Olijfolie
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwijder de steeltjes uit de champignons en maak ze schoon. Bestrijk ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Meng in een kom de geraspte kaas, knoflook, de helft van de peterselie en wat peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
Verdeel de vulling over de champignons en druk lichtjes aan.
Spreid chapelure en parmezaan over de gevulde champignons.
Bak de champignons 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Haal uit de oven en strooi de rest van de peterselie erover.
Voeg een beetje citroensap toe aan de vulling voor extra smaak. Serveer met een frisse salade voor een lichte lunch of als voorgerecht.
Calories: 210kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 12g | Fat: 14g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 450mg | Potassium: 350mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 250mg | Iron: 1mg