Ga terug
+ servings
Gevulde Portobello Champignons

Gevulde Portobello Champignons

Ontdek waarom Gevulde Portobello Champignons een must-try zijn! Makkelijk te maken en vol smaak perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Cost: $10

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Kom voor de vulling
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 4 stuks Portobello champignons
  • 150 g Geraspte kaas (mozzarella, cheddar of fontina)
  • 2 el Geraspte Parmezaan
  • 1 el Chapelure
  • 2 el Gehakte verse peterselie
  • 1 teentjes Fijngehakte knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de steeltjes uit de champignons en maak ze schoon. Bestrijk ze met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng in een kom de geraspte kaas, knoflook, de helft van de peterselie en wat peper. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
  • Verdeel de vulling over de champignons en druk lichtjes aan.
  • Spreid chapelure en parmezaan over de gevulde champignons.
  • Bak de champignons 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
  • Haal uit de oven en strooi de rest van de peterselie erover.

Notities

Voeg een beetje citroensap toe aan de vulling voor extra smaak. Serveer met een frisse salade voor een lichte lunch of als voorgerecht.

Nutrition

Calories: 210kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 12g | Fat: 14g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 450mg | Potassium: 350mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 250mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!