Ga terug
+ servings
Gevulde paprika’s met feta

Gevulde paprika’s met feta: Verwen jezelf met deze lekkernij!

Ontdek de smaak van gevulde paprika’s met feta een mediterraan gerecht vol frisse kruiden en romige kaas Perfect voor elke maaltijd eenvoudig te maken en gezellig op tafel Proef de zomer in deze kleurrijke traktatie met onze stap voor stap instructies en handige tips.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Scherp mes
  • Kleine lepel

Ingrediënten

  • 4 grote rode paprika’s
  • 200 g feta
  • 100 g spinazie (vers of diepvries)
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 el tomatenpuree
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Frisse basilicumblaadjes voor garnering

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de paprika’s. Snijd de dop eraf en verwijder de zaadlijsten met een scherp mes. Spoel ze even af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie toe en bak mee tot hij is geslonken. Roer de tomatenpuree erdoor en laat afkoelen. Voeg daarna de feta toe.
  • Vul de paprika’s met het mengsel, leg ze in een ovenschaal, bestrooi met pijnboompitten en besprenkel met olijfolie. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C voor 25-30 minuten.

Notities

Gevulde paprika's met feta zijn veelzijdig, gezond en makkelijk aan te passen naar smaak. Perfect voor zowel een doordeweekse maaltijd als voor feestelijke gelegenheden!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 12g | Fat: 18g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 400mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!