Ga terug
+ servings
Gevulde Lasagne Rolletjes

Gevulde Lasagne Rolletjes

Ontdek hoe je heerlijke Gevulde Lasagne Rolletjes maakt met spinazie en ricotta. Perfect voor een feestmaaltijd of gezellig etentje. Probeer dit eenvoudige recept nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $20

Equipment

  • Grote pan
  • Ovenschaal (33cm x 23cm)
  • Houten lepel
  • Schone keukendoek

Ingrediënten

  • 12 stuks Lasagnebladen
  • 500 g Ricotta
  • 1 stuks Ei (losgeklopt)
  • 300 g Verse of diepvries spinazie
  • 1 kop Geraspte mozzarella
  • 1/4 kop Geraspte parmezaan
  • 1/4 kop Gehakte verse basilicum
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 fijngehakte ui Ui
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 500 g Mager rundergehakt
  • 796 ml Gepureerde tomaten
  • 1 kop Tomatensaus
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel Gedroogde tijm

Instructies

  • Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet ze af en leg ze apart op een schone keukendoek.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg het rundergehakt toe en bak het uit elkaar.
  • Voeg gepureerde tomaten, tomatensaus, oregano en tijm toe en laat de saus 30 minuten sudderen.
  • Meng in een kom ricotta, ei, spinazie, de helft van de mozzarella en basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal. Vul en rol de lasagnebladen op en leg ze naast elkaar in de schaal.
  • Bedek de rolletjes met de rest van de saus en strooi de overgebleven kaas erover heen. Bak 40-45 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Notities

Bewaar de rolletjes tot 3 dagen in de koelkast en vries ze in voor langere opslag. Garneer met verse basilicum en serveer met een groene salade voor een frisse aanraking. De saus langer laten sudderen, intensifieert de smaken. Voeg een snufje kaneel toe voor een subtiele zoete noot.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 26g | Fat: 22g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 950mg | Potassium: 550mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 300mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!