Ontdek hoe je deze Gevulde Koolrolletjes Makkelijk bereidt. Een heerlijk gerecht met simpele ingrediënten voor elke gelegenheid. Perfect om te serveren en te genieten.
Verwijder de harde kern van de kool en kook de grote koolbladeren 2 à 3 minuten in gezouten water.
Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Hak de ui en knoflook fijn en meng dit met het gehakt, de rijst, het ei, de peterselie, paprika en komijn.
Voeg zout en peper naar smaak toe en meng goed.
Leg een koolblad plat op het werkblad en plaats een flinke lepel vulling in het midden.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol het blad stevig op.
Herhaal dit tot alle vulling op is.
Verwarm de oven voor op 180°C en leg de rolletjes in een ovenschaal.
Bedek ze met tomatensaus of bouillon en bak ze afgedekt, daarna nog 10 minuten onbedekt.
Notities
Probeer verschillende soorten gehakt om te zien welke je het lekkerst vindt. Voeg een snufje nootmuskaat toe aan de vulling voor extra diepgang. Deze rolletjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden of tot 3 maanden worden ingevroren. Serveer met een frisse salade of gegrilde groenten voor een kleurrijk plaatje.