Ontdek het heerlijke recept voor Gevulde Groene Paprika’s met smeltende kaas en verse kruiden. Eenvoudig te maken en perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag!
200gGeraspte kaas(emmentaler, mozzarella of een mengsel)
1fijngehakte uiUi
2tenenKnoflook (fijngehakt)
100gGekookte rijst of bulgur
1elOlijfolie
1bosjeVerse peterselie (fijngehakt)
1snufjeZout
1snufjeChilipeper of zwarte peper (optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en maak de paprika’s schoon door ze in tweeën te snijden en de zaadjes te verwijderen.
Blancheer de halve paprika’s gedurende 5 minuten in kokend water en laat goed uitlekken.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de gekookte rijst, de helft van de kaas en de peterselie toe. Breng op smaak met zout, peper en eventueel chilipeper.
Vul de halve paprika’s met de vulling, leg ze in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaas erover.
Bak de paprika’s gedurende 25 tot 30 minuten in de oven en controleer regelmatig op een goudbruine kaaslaag.
Notities
Varieer met ingrediënten zoals quinoa in plaats van rijst of plantaardige kaas voor een veganistische optie. Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen en warm ze opnieuw op in de oven voor een knapperig resultaat.