Ga terug
+ servings
gevulde eieren recept

gevulde eieren

Ontdek het heerlijke gevulde eieren recept met eenvoudige stappen en verrassende variaties voor elk feestelijke gelegenheid. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 140kcal
Cost: $5

Equipment

  • Pan om eieren te koken
  • Scherp mes
  • Kleine kom
  • Vork

Ingrediënten

  • 6 harde eieren Harde eieren
  • 3 eetlepels Mayonaise
  • 1 theelepel Mosterd
  • snufje Zout
  • snufje Peper
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Fijngehakte bieslook voor garnering

Instructies

  • Kook de eieren in een pan met water tot ze gaar zijn (8-10 minuten) en voeg een snufje zout toe.
  • Laat de eieren afkoelen onder koud stromend water of in ijswater.
  • Pel de eieren voorzichtig.
  • Snijd de eieren doormidden en haal de eidooiers eruit.
  • Meng de eidooiers met mayonaise, mosterd, zout en peper tot een glad mengsel.
  • Vul de eiwitjes met het mengsel en strooi er paprikapoeder over.

Notities

Voor een lichtere versie kun je yoghurt gebruiken in plaats van mayonaise. Experimenteer met verschillende kruiden voor extra smaak, zoals komijn of gerookte paprika. Gevulde eieren kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Leg ze in een afgesloten bak om ze fris te houden. Gebruik een zakje met spuitmondje voor een perfecte vulling van de eieren.

Nutrition

Calories: 140kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 6g | Fat: 12g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 186mg | Sodium: 120mg | Potassium: 70mg | Vitamin A: 270IU | Calcium: 20mg | Iron: 0.6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!