Ga terug
+ servings
Gevulde champignons met kaas en kruiden

Gevulde champignons met kaas en kruiden: verrukkelijk snel!

Ontdek hoe je heerlijke gevulde champignons met kaas en kruiden maakt. Simpel recept voor beginners én gevorderden. Flexibel en feestelijkontvangstgerecht. Lees nu het volledige recept.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Kom voor het vullingsmengsel
  • Mes en snijplank
  • Theelepel en eetlepel

Ingrediënten

  • 12 stuks grote champignons
  • 100 gram geraspte kaas Goudse kaas of cheddar
  • 50 gram verse kruimels broodkruim
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Begin door de champignons grondig te wassen en droog te deppen met keukenpapier. Verwijder de steel zorgvuldig en leg de schoongemaakte champignons met de opening naar boven op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Hak de stelen van de champignons fijn en meng ze in een kom met de geraspte kaas, broodkruim, olijfolie, tijm en knoflookpoeder. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Vul elke champignon met het kaasmengsel en bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 15-20 minuten, tot de kaas goudbruin is.

Notities

Gevulde champignons zijn een veelzijdige en heerlijke optie voor elke gelegenheid. Experimenteer met verschillende soorten kaas en kruiden om je perfecte combinatie te vinden!

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 10g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 15mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!