Ontdek de heerlijke smaak van Gevulde Aubergines Kaas met dit eenvoudige recept. Perfect voor een gezellige maaltijd of speciale gelegenheden. Probeer het vandaag nog!
Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden.
Maak een patroon in het vlees van de aubergines en bestrooi met zout en olijfolie.
Plaats de aubergines in een ovenschaal en bak 20-30 minuten tot ze zacht zijn.
Hak de ui, knoflook en eventueel pepertje fijn.
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het bruin.
Voeg de kruiden, tomatenpuree en blokjes tomaten toe en laat 5-10 minuten sudderen.
Meng de verse peterselie door de vulling.
Haal de aubergines uit de oven en laat ze afkoelen.
Verwijder voorzichtig de zachte binnenkant en prak deze.
Meng de auberginevlees met de gehaktvulling, boter en emmentaler.
Vul de aubergines met het mengsel en verdeel de resterende kaas erover.
Zet de gevulde aubergines terug in de oven voor 15 minuten.
Laat ze even rusten voor het serveren en garneer met peterselie.
Notities
Dit gerecht kan een dag van tevoren worden voorbereid en in de koelkast bewaard. Voor een vegetarische versie kun je het gehakt vervangen door gebakken paddenstoelen of lenzen. Serveer de aubergines op een bed van rucola voor een extra fris effect. Dit gerecht is perfect voor gezellige avonden met vrienden of familie.