Ontdek de magie van Gestoofd rundvlees met champignons. Een heerlijk simpel gerecht dat smaakvol en troostend is voor elk moment. Perfect om te sudderen en genieten.
800gRundvlees (paleron, macreuse of gîte), in grote blokken gesneden
300gChampignons, in kwarten gesneden
2elOlijfolie
1grote ui, gesnipperdUi
2tenenKnoflook, fijngehakt
2elBloem
500mlRunderbouillon
200mlRode wijn
1elTomatenpuree
2takjesThym
1bladLaurierblad
1snufjeZout
1snufjePeper
2elVers gehakte peterselie, om te garneren
Instructies
Verwarm de olijfolie in een grote cocotte op hoog vuur en bak de rundvleesblokken tot ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Bak de gesnipperde ui in dezelfde cocotte tot deze glazig is.
Voeg de knoflook en champignons toe en bak gedurende 3-4 minuten.
Voeg het vlees terug in de pan en strooi de bloem eroverheen, roer goed door elkaar.
Giet de rode wijn in de pan en laat inkoken gedurende 2 minuten.
Voeg de runderbouillon, tomatenpuree, thym en laurier toe, en breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel opkoken, verlaag het vuur en laat 2 uur sudderen, af en toe roeren.
Verwijder de thym en laurier voordat je serveert.
Notities
Experimenteer gerust met andere soorten paddenstoelen of vervang rode wijn door witte wijn voor een andere smaak. Zorg ervoor dat je de saus regelmatig proeft en bijstelt met kruiden. Restjes zijn tot 3 dagen houdbaar in de koelkast en kunnen ook worden ingevroren. Serveer met puree of verse pasta voor een complete maaltijd.