Ga terug
+ servings
Gestoofd rundvlees champignons

Gestoofd rundvlees champignons

Ontdek de magie van Gestoofd rundvlees met champignons. Een heerlijk simpel gerecht dat smaakvol en troostend is voor elk moment. Perfect om te sudderen en genieten.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 425kcal
Cost: 15

Equipment

  • Cocotte of steelpan
  • Houten lepel of spatel
  • Messenblok met scherp mes
  • Maatbeker
  • Kookplaat

Ingrediënten

  • 800 g Rundvlees (paleron, macreuse of gîte), in grote blokken gesneden
  • 300 g Champignons, in kwarten gesneden
  • 2 el Olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd Ui
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 2 el Bloem
  • 500 ml Runderbouillon
  • 200 ml Rode wijn
  • 1 el Tomatenpuree
  • 2 takjes Thym
  • 1 blad Laurierblad
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Vers gehakte peterselie, om te garneren

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote cocotte op hoog vuur en bak de rundvleesblokken tot ze mooi bruin zijn aan alle kanten.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
  • Bak de gesnipperde ui in dezelfde cocotte tot deze glazig is.
  • Voeg de knoflook en champignons toe en bak gedurende 3-4 minuten.
  • Voeg het vlees terug in de pan en strooi de bloem eroverheen, roer goed door elkaar.
  • Giet de rode wijn in de pan en laat inkoken gedurende 2 minuten.
  • Voeg de runderbouillon, tomatenpuree, thym en laurier toe, en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel opkoken, verlaag het vuur en laat 2 uur sudderen, af en toe roeren.
  • Verwijder de thym en laurier voordat je serveert.

Notities

Experimenteer gerust met andere soorten paddenstoelen of vervang rode wijn door witte wijn voor een andere smaak. Zorg ervoor dat je de saus regelmatig proeft en bijstelt met kruiden. Restjes zijn tot 3 dagen houdbaar in de koelkast en kunnen ook worden ingevroren. Serveer met puree of verse pasta voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 425kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 40g | Fat: 20g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 105mg | Sodium: 800mg | Potassium: 750mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!