Ontdek het ultieme gestoofd lamsvlees recept dat zacht, vol smaak en perfect voor elke gelegenheid is. Gestoofd Lamsvlees Recept met eenvoudige stappen en verrassende resultaten. Proef de Franse keuken thuis.
Verwarm de olijfolie in een grote ovenbestendige pan en bruin de jarrets aan alle kanten.
Haal het vlees uit de pan en bak de uien, knoflook en wortelen (indien gebruikt) op laag vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
Giet de wijn bij het mengsel en laat inkoken tot de helft.
Voeg de bouillon, tijm, laurier, tomaatjes en peperuitjes toe.
Leg de jarrets terug in de pan, breng aan de kook en zet in de oven.
Laat 2,5 tot 3 uur stoven, draai halverwege de jarrets om en bevochtig ze met de saus.
Notities
Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Controleer de saus regelmatig tijdens het stoven. Voeg eventueel een beetje honing toe voor een subtiele zoetheid. Bewaar restjes in een luchtdichte container maximaal 3 dagen in de koelkast of vries in voor later gebruik.