Ontdek de heerlijke combinatie van geroosterde zoete aardappel met Griekse yoghurt en knapperige appel. Een eenvoudig recept vol smaak en gezonde ingrediënten perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag!
Verwarm de oven voor tot 200°C. Was de zoete aardappels en snijd ze in tweeën in de lengte.
Leg de aardappels met de gesneden kant naar boven op een bakplaat en bestrijk ze met olie en zout.
Verhit een pan met boter of kokosolie voor de crumble en voeg daarin de gehakte noten, bruine suiker en kaneel toe. Roerbak tot goudbruin en knapperig (3-4 minuten).
Schil de appel en snijd deze in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap.
Haal de geroosterde zoete aardappels uit de oven en laat ze afkoelen. Verdeel de Griekse yoghurt erover en leg de appelplakjes erop. Strooi de crumble erover.
Notities
Probeer ook plantaardige yoghurt voor een veganistische versie. Voor variatie kun je amandelen of pecannoten gebruiken in plaats van hazelnoten. Bewaar restjes apart in een luchtdichte container om texturen te behouden. Voeg de appel pas vlak voor het serveren toe.