2theelepsPittige miel(bijvoorbeeld met chilivlokken)
Instructies
Voorverwarm de oven tot 200°C (400°F) en was de wortelen goed.
Snijd de dikste wortelen in twee en leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie, zout en tijm.
Meng de wortelen goed door elkaar en rooster ze 20 tot 30 minuten in de oven.
Maak de ricotta fouettée door ricotta, olijfolie, citroenschil, citroensap en zout in een keukenmachine te mengen tot een romige textuur.
Spreid de ricotta fouettée uit over een schaal, verdeel de geroosterde wortelen erover en druppel er pittige miel over.
Garneer met extra verse tijm en serveer direct.
Notities
Dit gerecht is ideaal voor een intiem diner of een groot feest. Bewaar restjes in de koelkast in een afgesloten bak en warm ze op voor gebruik. Voor een veganistische optie kun je de ricotta vervangen door een plantaardig alternatief. Voeg eventueel geroosterde noten toe voor extra crunch.