Ontdek waarom Geroosterde Worst Groenten een must-try is. Simpel, gezond en heerlijk voor elke dag. Perfecte combinatie van knapperige groenten en sappige worst.
4stuksWorstjes naar keuze (Toulouse, merguez of vegetarisch)
500gAardappelen
2stuksUien
2stuksWortelen
1stuksRode paprika
1stuksCourgette
2teentjesKnoflookfijngehakt
2elHerk de Provence
60mlOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
Snijd de uien in partjes en de wortelen in schuin gesneden plakjes.
Hak de courgette en paprika in grotere stukken.
Fijnhakken van de knoflook.
Doe alle gesneden groenten in een grote kom.
Voeg olijfolie, Herk de Provence, zout en peper toe en meng goed.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de groenten erover.
Leg de worstjes tussen de groenten.
Plaats de bakplaat in de oven en rooster gedurende 45 minuten, draai de worstjes halverwege.
Notities
Probeer verschillende soorten worstjes voor variatie. Voeg een handje pijnboompitten of geraspte Parmezaanse kaas toe in de laatste 10 minuten voor extra smaak. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast voor 3-4 dagen of vries ze in voor maximaal 3 maanden. Microgolven is minder ideaal voor opwarmen; gebruik de oven voor de beste resultaten.