Ontdek de heerlijke smaak van Geroosterde Tomaat Pasta. Een eenvoudig en snel gerecht met zoete tomaten, knapperige knoflook en verse basilicum. Perfect voor elke avondmaal, tijd om te genieten.
Leg de tomaatjes in een ovenschaal en strooi er de knoflook, oregano, zout en peper overheen.
Druppel twee eetlepels olijfolie over de tomaten en meng alles goed door elkaar.
Rooster de tomaten 20-25 minuten in de oven tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Breng een grote pan water aan de kook en voeg wat zout toe.
Kook de fusilli volgens de verpakking tot ze al dente zijn.
Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookwater.
Haal de tomaten uit de oven en voeg eventuele tomatenpuree en wat kookwater toe.
Meng alles goed door elkaar tot je een fluweelzachte saus krijgt.
Voeg de rest van de olijfolie toe voor extra glans en smaak.
Voeg de pasta toe aan de schaal met de geroosterde tomaten en meng alles door elkaar.
Proef en pas het zout en peper aan; voeg Espelette-peper toe als je van pittig houdt.
Scheur de verse basilicumblaadjes boven de pasta en serveer direct in warme kommen.
Spreid wat Parmezaanse kaas over de bovenkant en serveer met knapperig brood.
Notities
Als je dit gerecht voor eerder kookt, bewaar de basilicum tot vlak voor het serveren om de frisheid te behouden. Restjes kunnen in een luchtdichte container in de koelkast worden bewaard en smaken zelfs beter na een dag. Experimenteer met verschillende soorten pasta en voeg extra groenten toe voor een gezonde twist.