Ga terug
+ servings
Geroosterde Ribeye Tomaten

Geroosterde Ribeye Tomaten

Ontdek het perfecte recept voor Geroosterde Ribeye Tomaten. Simpel, snel en vol smaak. Ideaal voor een feestelijke maaltijd of romantisch diner. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $25

Equipment

  • Grote pan of braadpan
  • Schaar voor kruiden
  • Aluminiumfolie
  • Houten lepel
  • Braadpan

Ingrediënten

  • 2 à 3 stuks Dikke ribeye biefstukken
  • 300 g Cherrytomaten
  • 3 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 3 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • 2 takjes Verse tijm
  • 1 takje Verse rozemarijn
  • naar smaak Verse peterselie (geknipt)
  • naar smaak snufje Zout
  • naar smaak snufje Peper

Instructies

  • Haal de biefstukken 30 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Was de cherrytomaten en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan op hoog vuur.
  • Bestrooi de biefstukken royaal met zout en peper en leg ze in de pan.
  • Bak de biefstukken 3 tot 4 minuten per kant voor een medium rare resultaat.
  • Voeg halverwege de boter, tijm en rozemarijn toe.
  • Leg de biefstukken op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.
  • Gebruik dezelfde pan om de knoflook en tomaatjes te bakken.
  • Laat de tomaatjes 4 tot 5 minuten garen tot ze beginnen te barsten.
  • Voeg de balsamicoazijn toe en laat het mengsel 2 minuten inkoken.

Notities

Voor een extra aroma, voeg een snufje suiker toe aan de tomaten tijdens het bakken. Zorg ervoor dat de pan heet genoeg is voor een mooie korst. Bewaar restjes in de koelkast in een afgesloten container; de tomatentopping apart om de biefstukken niet week te maken. Dit gerecht is ook ideaal voor een romantisch diner of een gezellige avond met vrienden.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 35g | Fat: 30g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 40mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!