Geroosterde makreel met citroen: Verrukkelijk en gemakkelijk!
Ontdek de perfecte balans van frisheid en hartigheid met geroosterde makreel met citroen. Een smakelijk en gezond gerecht dat in slechts 30 minuten op tafel staat. Ideaal voor zomerse diners of speciale gelegenheden. Proef de rijke smaak van makreel gecombineerd met een citrusachtige tinteling van verse citroen.
2stuksCitroenen (sap en schil)Meer indien gewenst voor garnering
2elOlijfolie
1teenKnoflook (fijngehakt)
1bosjeVerse dille (gehakt)
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Meng het sap van één citroen met olijfolie, knoflook en dille in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak. Marineer de makreelfilets voor ten minste 15 minuten.
Bestrijk de makreelfilets met de marinade en plaats een bakplaat voor in de oven op 200 graden Celsius.
Leg de makreelfilets op de bakplaat. Plaats schijfjes citroen op de filets en rooster gedurende 15-20 minuten tot de vis gaar is.
Notities
Met dit eenvoudige gerecht geniet je van een gezonde maaltijd die ook indruk maakt. Vergeet niet om extra citroen toe te voegen vlak voor het serveren voor een frisse touch!