Ga terug
+ servings
Geroosterde makreel met citroen

Geroosterde makreel met citroen: Verrukkelijk en gemakkelijk!

Ontdek de perfecte balans van frisheid en hartigheid met geroosterde makreel met citroen. Een smakelijk en gezond gerecht dat in slechts 30 minuten op tafel staat. Ideaal voor zomerse diners of speciale gelegenheden. Proef de rijke smaak van makreel gecombineerd met een citrusachtige tinteling van verse citroen.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Kom voor de marinade
  • Keukenkwast
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 4 stuks Verse makreelfilets
  • 2 stuks Citroenen (sap en schil) Meer indien gewenst voor garnering
  • 2 el Olijfolie
  • 1 teen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 bosje Verse dille (gehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Meng het sap van één citroen met olijfolie, knoflook en dille in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak. Marineer de makreelfilets voor ten minste 15 minuten.
  • Bestrijk de makreelfilets met de marinade en plaats een bakplaat voor in de oven op 200 graden Celsius.
  • Leg de makreelfilets op de bakplaat. Plaats schijfjes citroen op de filets en rooster gedurende 15-20 minuten tot de vis gaar is.

Notities

Met dit eenvoudige gerecht geniet je van een gezonde maaltijd die ook indruk maakt. Vergeet niet om extra citroen toe te voegen vlak voor het serveren voor een frisse touch!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 15g | Fat: 18g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 80mg | Potassium: 350mg | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!