Ontdek het simpele en overheerlijke gerecht Geroosterde Kip Aardappelen. Perfect voor elke avond én bijzondere momenten. Proef de knapperige aardappelen en sappige kip vandaag nog!
1elKruidenmix (herbes de Provence, tijm, rozemarijn, oregano)
1bosjeVerse peterselie
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de aardappelen grondig en snijd ze in grote stukken.
Pel de knoflook en druk deze lichtjes plat.
Hak de peterselie grof.
Meng de kippenpootjes en aardappelen in een grote kom met olijfolie, knoflook, kruiden, zout en peper.
Laat het mengsel even rusten terwijl de oven opwarmt.
Schik de kippenpootjes en aardappelen in een ovenschaal.
Rooster in de oven gedurende 45 minuten tot 1 uur, halverwege omdraaien.
Controleer of de kip gaar is en de aardappelen zacht en knapperig zijn.
Strooi gehakte peterselie over het gerecht en serveer direct.
Notities
Zorg ervoor dat de kippenpootjes op kamertemperatuur zijn voor het koken voor een gelijkmatige garing. Gebruik indien mogelijk verse kruiden voor een betere smaak. Als je restjes hebt, bewaar ze in de koelkast tot 2-3 dagen, of vries ze in voor een langere houdbaarheid. Verwarm ze in de oven voor het beste resultaat. Voeg een schijfje citroen toe voor een subtiele smaakversterker.