Geroosterde eend met sinaasappel-glazuur en spruitjes
Ontdek het perfecte recept voor Geroosterde eend met sinaasappel-glazuur en spruitjes. Een feestmaal met zoete en hartige smaken. Ideaal voor kerstdiner of romantisch etentje. Probeer het vandaag!
Begin door de eendenborsten aan de vetkant te krassen en laat ze op kamertemperatuur komen.
Pers de sinaasappels uit en rasp de schil. Meng het sap met de honing en laat het inkoken tot een dikke saus, voeg geraspte schil later toe.
Verhit een droge koekenpan en leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden, bak 3 minuten per kant en laat rusten.
Bak de in partjes gesneden spruitjes in het eendenvet, voeg knoflook en komijnzaad toe.
Notities
Laat de eend echt rusten voor perfect resultaat. Gebruik verse sinaasappels in plaats van sap uit de pak voor de beste smaak. Bak de spruitjes niet te lang om optimale krokantheid te behouden. De eend kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden; spruitjes kunnen tot 3 maanden in de vriezer. Het glazuur kan vooraf gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden voor een nog lekkerder resultaat.