Ontdek waarom je deze geroosterde courgettes met parmesan moet proberen. Een eenvoudig recept vol mediterrane smaken met Geroosterde courgettes parmesan als ster.
Was de courgettes grondig en droog ze af. Snijd ze in rondjes van ongeveer 1 cm dik.
Meng de courgetteplakjes met olijfolie, knoflook, zout en peper in een ruime kom.
Leg de courgetteplakjes in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi de parmesan erover.
Rooster de courgettes 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bestrooi de courgettes direct met verse peterselie en serveer warm.
Notities
Gebruik altijd verse parmesan voor de beste smaak. Zorg ervoor dat de courgettes niet te dun gesneden zijn, anders drogen ze uit. Voeg pas zout toe vlak voordat je gaat roosteren om te voorkomen dat de courgettes vocht afgeven. Voor extra frisse smaak kun je, net voor het serveren, wat citroenrasp over de courgettes strooien.