Ga terug
+ servings
Geroosterd Lamsvlees Figen

Geroosterd Lamsvlees Figen

Geroosterd lamsvlees met vijgen: een feestelijk en makkelijk recept. Perfect mals vlees met zoete vijgen. Ideaal voor kerst, Pasen of een diner met vrienden.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Marineertijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 40 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal
Cost: $40

Equipment

  • Braadpan of ovenschaal
  • Kom voor mengen
  • Snijplank
  • Scherp mes
  • Vleesthermometer

Ingrediënten

  • 1300 g Lamsbout (gigot d'agneau)
  • 2/3 kopje Gedroogde vijgen
  • 2/3 kopje Kokend water
  • 1 teen Knoflook
  • 1/2 tl Zout
  • 4 tl Zachte boter
  • 2 tl Gehakte peterselie
  • 1/2 tl Zwarte peper
  • 1/2 tl Lavendelbloemetjes (of gedroogde Provençaalse kruiden)
  • 1/2 tl Gemalen kruidnagel
  • 2/3 grote ui In plakken

Instructies

  • Meng zachte boter, gehakte peterselie, zwarte peper, lavendel en gemalen kruidnagel in een kommetje.
  • Maak een knoflookpasta door knoflook en zout fijn te pletten en meng dit door het kruidenbotermengsel.
  • Verwijder overtollig vet van de lamsbout en maak kleine inkepingen in het vlees.
  • Wrijf het kruidenboter mengsel goed in de lamsbout en laat deze minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  • Week de gedroogde vijgen een uur in kokend water, giet ze af en zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F) en bedek een ovenschaal met plakken ui.
  • Leg de lamsbout bovenop de uien en rooster het in de oven voor 1 uur.
  • Voeg na 1 uur de uitgelekte vijgen toe en laat het vlees nog 20-30 minuten garen tot het een kerntemperatuur van 66°C (150°F) bereikt.
  • Laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden en maak de jus klaar met het bakvocht.

Notities

Laat de lamsbout altijd rustig rusten na het bakken voor de sappigheid. Variaties zijn mogelijk met verschillende soorten fruit of kruiden. Het is een perfect gerecht voor speciale gelegenheden zoals feestdagen of familiediners.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 38g | Fat: 18g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 600mg | Potassium: 750mg | Fiber: 5g | Sugar: 24g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!