Ga terug
+ servings
Geroosterd Kippenpotje

Geroosterd Kippenpotje

Ontdek waarom Geroosterd Kippenpotje met aardappelen en tomaatjes je nieuwe favoriete gerecht wordt. Simpel, smakelijk en perfect voor elke gelegenheid. Proef de Franse charme thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote ovenschaal
  • Schaar of mes voor het snijden
  • Ovenschuimvrije handschoenen
  • Houten lepel voor het mengen

Ingrediënten

  • 8 stuks Pilons de poulet
  • 600 g Aardappelen
  • 250 g Tomaten cerises
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tenen Knoflook, gehakt
  • 2 takjes Verse rozemarijn
  • 1 theelepel Gedroogde tijm
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Voorverwarmen van de oven op 200°C.
  • Aardappelen schillen en in stukken van ongeveer 3 cm snijden.
  • In een grote ovenschaal kip, aardappelen en cherrytomaten leggen.
  • Olijfolie, knoflook, tijm en rozemarijn eroverheen giet en goed mengen.
  • Schaal in de oven plaatsen en 45 tot 50 minuten roosteren, halverwege door elkaar scheppen.

Notities

Je kunt dit gerecht van tevoren bereiden en het laten marineren voor nog meer smaak. Voor knapperige aardappelen is het belangrijk ze niet te dun te snijden en goed te bedekken met olie. Dit gerecht is ideaal voor het delen bij familiediners of buffetten. Serveertip: met een frisse salade en een glas rode wijn voor de ultieme Provence ervaring!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 35g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 95mg | Sodium: 500mg | Potassium: 700mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 25mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!