Ga terug
+ servings
Gerookte Zalm Salade

Gerookte Zalm Salade

Ontdek de heerlijke combinatie van Gerookte Zalm Salade met feta, fenouil en rode ui. Snel klaar, gezond en vol smaak! Perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: 15

Equipment

  • Grote kom
  • Klein kommetje
  • Snijplank
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 200 g Gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 150 g Feta, verkruimeld
  • 1 bol Fenouil, in dunne plakjes gesneden
  • 1 stuk Rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 stuk Sap van 1 citroen
  • 4 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 bosje Vers dille voor garnering (optioneel)

Instructies

  • Giet alle ingrediënten in een grote kom: de reepjes gerookte zalm, de verkruimelde feta, de dunne plakjes fenouil en de rode uiringen.
  • Maak de dressing door het citroensap met de olijfolie te mengen. Voeg een snufje zout en peper toe en klop alles goed los.
  • Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar. Laat de salade 15-20 minuten in de koelkast rusten.

Notities

Een drupje honing in de dressing voegt een subtiele zoetheid toe die perfect balance biedt tegen de zoutigheid van de zalm en feta. Bewaar restjes in een afgesloten bak in de koelkast. De salade is tot 2 dagen goed, maar de fenouil verliest zijn knapperigheid na langere opslag. Serveer de salade op een groot rond bord en garneer met dille en een paar schijfjes citroen voor een chique effect.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 20g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 700mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!