Ga terug
+ servings
Smaakvolle Aardappel Camembert Tarte

Geniet van Winter: Tarte Aardappel, Camembert & Spekjes!

Ontdek het ultieme winterse comfortfood: Tarte Pomme de Terre, Camembert et Lardons. Romig, hartig en eenvoudig te maken, perfect voor koude avonden met vrienden en familie!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Taartvorm 24 cm doorsnee
  • scherp mes
  • Koekenpan
  • Garde of vork
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 1 rol Bladerdeeg
  • 200 g Lardons
  • 200 g Camembert
  • 3 stuks Middelgrote aardappelen
  • 2 stuks Eieren losgeklopt
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 stuk Ui fijngehakt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze kort in gezouten water (ongeveer 5 minuten) en laat ze uitlekken.
  • Bak de lardons in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze mee tot hij glazig is.
  • Rol het bladerdeeg uit en bekleed een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem van de taart.
  • Verdeel het lardon-ui mengsel over de aardappelen.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper en giet het mengsel over de taart.
  • Snijd de camembert in plakjes en leg deze bovenop de taart.
  • Bak de tarte 35-40 minuten in de oven, tot hij goudbruin is.
  • Laat enkele minuten afkoelen voordat je hem serveert. Bon appétit!

Notities

Deze tarte laat zich uitstekend combineren met een frisse groene salade. Geniet ervan op een koude winteravond voor een warme en rustgevende maaltijdbeleving!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 15g | Fat: 30g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!