Geniet van Verrukkelijke Carbonade Flamande met Krokante Frites!
Ontdek het authentieke recept voor Vlaamse Carbonade met frieten! Geniet van dit traditionele Belgische stoofgerecht met rijke biersaus en knapperige frieten. Perfect comfort food!
Snijd het rundvlees in stukken van ongeveer 3 cm en kruid ze met zout en peper.
Verhit in een grote stoofpan de olijfolie op middelhoog vuur en braad de stukken vlees goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
Fruit in dezelfde pan de fijngehakte uien tot ze glazig zijn.
Doe het vlees terug in de pan, voeg de mosterd en bruine suiker toe en meng goed.
Voeg het bruine bier, het bouquet garni en de sneetjes brood toe. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 1,5 uur sudderen tot het vlees boterzacht is.
Schil en snijd de aardappelen in frietvorm en bak ze in hete olie of in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de Vlaamse carbonade heet, met frieten en eventueel een stukje brood om de saus op te dippen!
Notities
Let op dat de smaken nog beter intrekken als je het gerecht een nachtje laat staan. Het is ook een perfecte keuze voor een gezellige maaltijd met vrienden, vergezeld van een goed Belgisch bier.