Ontdek het Gekruide Kipsaté Recept dat iedereen laat glimlachen. Makkelijk te maken met een explosie van kruidige smaken. Perfect voor een gezellige avond thuis. Probeer het vandaag.
Meng in een grote kom paprika, komijn, koriander, knoflook, citroensap en olijfolie tot een pasta.
Voeg de kip toe aan de marinade en masseer deze goed in.
Laat de kip minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm de grill of barbecue voor op middelhoog vuur.
Rijg de kipstukken aan satéstokjes en leg ze op de grill.
Draai de satés regelmatig om.
Grill de satés gedurende 10-15 minuten tot ze gaar zijn.
Notities
Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak.Laat de kip niet te lang marineren om taaiheid te voorkomen.Geen satéstokjes? Grill de kip dan los en serveer als stukjes.Voor een extra smaak voeg een beetje honing toe aan de marinade.Overgebleven satés kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.