Ontdek de heerlijke smaak van Gekonfijte biefstuk met groenten. Perfect voor een gezellige maaltijd, eenvoudig te maken en met een rijke Franse invloed. Probeer het vandaag!
Begin door het vlees 30 minuten voor je gaat koken uit de koelkast te halen.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Was de aardappelen en snijd ze in tweeën.
Pel de wortelen en snijd ze in dikke plakken.
Snipper de uien fijn.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een grote ovenschotel op hoog vuur en bruin het vlees aan alle kanten.
Haal het vlees uit de pan en leg het apart.
Voeg de gesnipperde uien, wortelen, aardappelen, knoflook, rozemarijn en tijm toe aan de pan en bak ze een paar minuten aan.
Leg het vlees terug in de pan en voeg de bouillon en eventueel de witte wijn toe.
Dek de pan af en zet hem in de oven voor 3 tot 4 uur.
Besprenkel het vlees om de 30 minuten met de jus.
Verwijder het deksel voor de laatste 20 minuten om het vlees een mooie kleur te geven.
Haal de pan uit de oven en laat het gerecht 5 minuten rusten.
Snijd het vlees in dikke plakken en serveer omringd door de zachte groenten.
Notities
Een klein trucje: voeg een theelepel mosterd toe aan de bouillon voor extra smaak. Bewaar restjes in de koelkast en verwarm op laag vuur met een beetje bouillon om het vochtig te houden. Serveer het gerecht in de pan zelf voor een gezellige uitstraling en voeg wat frisse peterselie toe voor kleurcontrast.