Ontdek de magische combinatie van zoete karamel en zoute kaas in dit recept voor Gekarameliseerde raclette met aardappel en augurk. Perfect voor feestjes!
Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout tot ze gaar maar nog stevig zijn (ongeveer 15 minuten).
Snijd de kaas in plakjes terwijl de aardappelen koken.
Verwarm je raclettegrill of -pan.
Leg de kaasplakjes op de plaat en laat ze langzaam smelten, draai ze af en toe om.
Druppel wat suikerstroop over de gesmolten kaas.
Serveer de kaas direct over de warme aardappelen en leg er een paar augurken naast.
Notities
Voor variaties kun je honing gebruiken in plaats van suikerstroop of plantaardige kaas voor een veganistische versie. Bewaar restjes kaas in een luchtdichte doos in de koelkast; de aardappelen kunnen een dag van tevoren worden gekookt. Zorg ervoor dat de kaas goed afgedekt is om uitdroging te voorkomen.