Ga terug
+ servings
Gehaktballen in jus

Gehaktballen in jus: Ontdek dit heerlijke recept!

Ontdek het ultieme recept voor gehaktballen in jus met een heerlijke twist. Perfect voor elke maaltijd en binnen 35 minuten klaar. Simpel, lekker en onweerstaanbaar veelzijdig. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Kom voor het mengen
  • Schaar of mes

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt (rund en varken)
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie (voor het bakken)
  • 400 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 ml room

Instructies

  • Mix het gehakt met het ei, paneermeel, ui, knoflook, paprikapoeder, zout en peper in een grote kom. Kneed het mengsel goed door elkaar totdat alles mooi is gecombineerd. Vorm vervolgens kleine balletjes, ongeveer ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes even rusten in de koelkast, zodat ze steviger worden en beter hun vorm behouden tijdens het bakken.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de gehaktballen in porties tot ze mooi bruin en gaar zijn. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen, zodat ze gelijkmatig kunnen bakken. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier om overtollig vet op te vangen.
  • Bak de ui en knoflook kort aan in dezelfde pan. Voeg de bloem toe en roer goed door. Giet langzaam de bouillon erbij, terwijl je blijft roeren om klonten te voorkomen. Breng de jus aan de kook en laat hem een paar minuten pruttelen. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Plaats de gehaktballen terug in de pan en laat ze nog 5 minuten sudderen in de jus.

Notities

Deze gehaktballen in jus kunnen makkelijk worden aangepast naar persoonlijke smaak; experimenteer met kruiden of vervang ingrediënten om het gerecht nog meer naar eigen voorkeur te maken.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!