Gegrilde zeebaars met kruidenolie en groene groenten
Ontdek hoe je Gegrilde zeebaars met kruidenolie en groene groenten kunt bereiden. Een simpele, gezonde en smaakvolle maaltijd vol mediterrane charme. Probeer het vandaag.
Meng de olijfolie met de fijngemaakte knoflook, tijm, rozemarijn, zout en peper in een kommetje.
Laat de kruidenolie een halfuurtje intrekken om de smaken te ontwikkelen.
Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk de zeebaarsfilets met olie.
Grill de zeebaarsfilets 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
Snijd de asperges en courgette in gelijke stukken en rooster deze kort in een pan met olijfolie.
Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
Serveer de gegrilde zeebaars met de groene groenten en partjes citroen.
Notities
Gebruik kabeljauw of zalm als vervanging voor zeebaars indien nodig. Voeg een beetje chilivlokken toe aan de kruidenolie voor extra pit. Bewaar eventuele restjes apart in de koelkast; de zeebaars blijft maximaal één dag goed. Verwarm restjes langzaam in de oven om de textuur te behouden.