Ga terug
–+ servings
Gegrilde Worst Kersen

Gegrilde Worst Kersen

Ontdek de heerlijke combinatie van Gegrilde Worst Kersen met geitenkaas. Een eenvoudig en snel gerecht vol smaak voor elke zomerse maaltijd. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Koekenpan of grillpan
  • Schaar of mes om de kersen te ontpitten
  • Roerlepel
  • Borden voor het serveren

Ingrediënten

  • 4 stuks Toulouse-worstjes of Italiaanse worst
  • 150 g Zwarte kersen (verse of bevroren, ontpit)
  • 80 g Verse geitenkaas of feta
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 el Honing
  • 2 el Verse gehakte peterselie
  • 1 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur.
  • Snijd de worstjes in dikke schijfjes van ongeveer 2 cm.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak de worstschijfjes 3-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Haal de worstjes uit de pan en leg ze apart op een bord.
  • Voeg de zwarte kersen, balsamicoazijn en honing toe aan de pan.
  • Roer alles goed door en laat het mengsel 2-3 minuten sudderen.
  • Voeg de gebakken worst terug in de pan met de kersen en roer goed door.
  • Verdeel het gerecht over borden en strooi er de geitenkaas en peterselie overheen.

Notities

Probeer verse tijm of rozemarijn toe te voegen tijdens het bakken voor extra smaak. Restjes kunnen in een luchtdichte container maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Voor de beste textuur, bewaar de saus en worstjes apart als je ze invriest. Serveer op een wit bord voor een mooie presentatie en garneer met verse kruiden voor een frisse uitstraling.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 22g | Fat: 22g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 600mg | Potassium: 450mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 6IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 5mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!