Ontdek de heerlijke combinatie van Gegrilde Vlees Spiesjes met Rijst en Groenten. Perfect voor een gezellige maaltijd vol smaak en kleur. Probeer het nu.
600gVlees naar keuze (biefstuk, lam, kip of varken), in grote blokjes gesneden
1stuksCourgette
1stuksPaprika (rood of groen)
1stuksRode ui
1stuksTomaat
2elOlijfolie voor marinade
1elCitroensap
2teentjesKnoflook (fijngehakt)
1tlPaprikapoeder
1tlKruiden van Provence of oregano
zout en peperNaar smaak
250gBasmati of langkorrelrijst
1elOlijfolie voor de rijst
Vers gehakte peterselieVoor garnering
zoutVoor de gegrilde groenten
olijfolieVoor de gegrilde groenten
Instructies
Meng olijfolie, citroensap, knoflook, paprikapoeder, kruiden, zout en peper in een kom en voeg de vleesblokjes toe.
Laat het minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Snijd de groenten in blokjes.
Rijg het vlees en de groenten om en om aan spiesjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de rijst toe. Roer één minuut en voeg twee keer de hoeveelheid water toe.
Breng het aan de kook, dek af, verlaag het vuur en laat het 10-12 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog even rusten.
Verwarm een barbecue, plancha of grillpan op middelhoog vuur.
Leg de spiesjes op de grill en draai ze regelmatig om, dit duurt ongeveer 10-12 minuten.
Gril de resterende groenten met een beetje olijfolie, zout en peper.
Serveer de rijst als basis, leg de spiesjes erop en verdeel de gegrilde groenten ernaast. Garneer met peterselie.
Notities
Je kunt het vlees vervangen door tofu of tempeh voor een vegetarische versie. Probeer verschillende soorten vlees om te zien wat jouw favoriet is. Bewaar overgebleven spiesjes en rijst in een luchtdichte container in de koelkast, ze blijven maximaal 2 dagen goed. Voor een extra kick, voeg wat chilipoeder toe aan de marinade.