Ga terug
+ servings
Gegrilde Vlees Spiesjes

Gegrilde Vlees Spiesjes

Ontdek de heerlijke combinatie van Gegrilde Vlees Spiesjes met Rijst en Groenten. Perfect voor een gezellige maaltijd vol smaak en kleur. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Marinadetijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Barbecue, plancha of grillpan
  • Spiesjes (metaal of hout)
  • Pan voor de rijst
  • Houten spiesjes
  • Grillpan

Ingrediënten

  • 600 g Vlees naar keuze (biefstuk, lam, kip of varken), in grote blokjes gesneden
  • 1 stuks Courgette
  • 1 stuks Paprika (rood of groen)
  • 1 stuks Rode ui
  • 1 stuks Tomaat
  • 2 el Olijfolie voor marinade
  • 1 el Citroensap
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Kruiden van Provence of oregano
  • zout en peper Naar smaak
  • 250 g Basmati of langkorrelrijst
  • 1 el Olijfolie voor de rijst
  • Vers gehakte peterselie Voor garnering
  • zout Voor de gegrilde groenten
  • olijfolie Voor de gegrilde groenten

Instructies

  • Meng olijfolie, citroensap, knoflook, paprikapoeder, kruiden, zout en peper in een kom en voeg de vleesblokjes toe.
  • Laat het minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Snijd de groenten in blokjes.
  • Rijg het vlees en de groenten om en om aan spiesjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de rijst toe. Roer één minuut en voeg twee keer de hoeveelheid water toe.
  • Breng het aan de kook, dek af, verlaag het vuur en laat het 10-12 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog even rusten.
  • Verwarm een barbecue, plancha of grillpan op middelhoog vuur.
  • Leg de spiesjes op de grill en draai ze regelmatig om, dit duurt ongeveer 10-12 minuten.
  • Gril de resterende groenten met een beetje olijfolie, zout en peper.
  • Serveer de rijst als basis, leg de spiesjes erop en verdeel de gegrilde groenten ernaast. Garneer met peterselie.

Notities

Je kunt het vlees vervangen door tofu of tempeh voor een vegetarische versie. Probeer verschillende soorten vlees om te zien wat jouw favoriet is. Bewaar overgebleven spiesjes en rijst in een luchtdichte container in de koelkast, ze blijven maximaal 2 dagen goed. Voor een extra kick, voeg wat chilipoeder toe aan de marinade.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 450mg | Potassium: 700mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 60mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!