Ga terug
+ servings
Gegrilde Venusschelpen Gremolata

Gegrilde Venusschelpen Gremolata

Geniet van Gegrilde Venusschelpen Gremolata met verse kruiden en citroen. Simpel te maken en perfect voor een zomerse avond. Proef de zee!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: 20

Equipment

  • Grill of grote grillpan
  • Keukenmes en snijplank
  • Kleine kom voor de gremolata
  • Koksmes en hakmes
  • Levende schelpenborstel (optioneel)

Ingrediënten

  • 1000 g Verse venusschelpen
  • 1 citroen In partjes gesneden voor serveren
  • 1 bosje Platte peterselie
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 lepel De rasp van 1 citroen
  • 3-4 eetlepels Extra vierge olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2-3 filets Ansjovis (optioneel, voor meer umami)
  • 1 snufje Espelettepeper of zwarte peper

Instructies

  • Begin met het wassen en drogen van de peterselie en hak deze fijn met de knoflook.
  • Voeg de geraspte citroenschil, fijngemaakte ansjovisfilets, de Espelettepeper, zout en peper toe en roer langzaam de olijfolie erdoorheen.
  • Spoel de venusschelpen grondig onder koud water en laat ze 15 minuten weken in gezouten water.
  • Verwarm je barbecue of grillpan op hoog vuur en leg de schelpen op de grill.
  • Laat de schelpen 2 tot 3 minuten garen tot ze openstaan.
  • Verdeel een beetje gremolata over elke geopende venusschelp en serveer met citroenpartjes.

Notities

Maak de gremolata niet te ver van tevoren, want verse kruiden kunnen slap worden. Serveer de schelpen onmiddellijk voor de beste smaak. Voor variatie, probeer verschillende kruiden zoals basilicum of koriander voor een unieke twist. Bewaar restjes in de koelkast en eet ze binnen 24 uur op. Verwarm ze voor het serveren opnieuw om de textuur te behouden.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 320mg | Potassium: 200mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 2mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!