Gegrilde speklapjes met honingmarinade: Hemels Lekker!
Gegrilde speklapjes met honingmarinade combineren zoete honing met hartige smaken in een eenvoudig recept voor elke gelegenheid. Ontdek hoe u dit heerlijke gerecht bereidt met onze stap-voor-stap handleiding en marinade-tips. Perfect voor barbecue of romantisch diner.
Frisse kruiden zoals peterselie of basilicumoptioneel, voor garnering
Instructies
Begin met het mengen van de honing, sojasaus, knoflook, olijfolie en paprikapoeder in een kom. Roer alles goed door elkaar tot je een gladde en geurige marinade hebt. Voeg eventueel wat zout en peper toe om de smaken te versterken.
Leg de speklapjes in een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de lapjes minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de grill of een grillpan op middelhoog vuur. Haal de speklapjes uit de marinade en grill ze ongeveer 4-5 minuten per kant totdat ze gaar zijn en een mooi bruin korstje hebben.
Notities
Dit recept voor gegrilde speklapjes met honingmarinade is ideaal voor een zomerse barbecue of als een bijzonder hoofgerecht. Vergeet niet om het vlees goed te marineren voor een optimale smaakbeleving.