Ga terug
–+ servings
Gegrilde speklapjes met honingmarinade

Gegrilde speklapjes met honingmarinade: Hemels Lekker!

Gegrilde speklapjes met honingmarinade combineren zoete honing met hartige smaken in een eenvoudig recept voor elke gelegenheid. Ontdek hoe u dit heerlijke gerecht bereidt met onze stap-voor-stap handleiding en marinade-tips. Perfect voor barbecue of romantisch diner.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marinering: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Grill of grillpan
  • Kom voor de marinade
  • Schaal voor het marineren

Ingrediënten

  • 800 g Speklapjes
  • 3 el Honing
  • 2 el Sojasaus
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Frisse kruiden zoals peterselie of basilicum optioneel, voor garnering

Instructies

  • Begin met het mengen van de honing, sojasaus, knoflook, olijfolie en paprikapoeder in een kom. Roer alles goed door elkaar tot je een gladde en geurige marinade hebt. Voeg eventueel wat zout en peper toe om de smaken te versterken.
  • Leg de speklapjes in een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Dek de schaal af met plasticfolie en laat de lapjes minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de grill of een grillpan op middelhoog vuur. Haal de speklapjes uit de marinade en grill ze ongeveer 4-5 minuten per kant totdat ze gaar zijn en een mooi bruin korstje hebben.

Notities

Dit recept voor gegrilde speklapjes met honingmarinade is ideaal voor een zomerse barbecue of als een bijzonder hoofgerecht. Vergeet niet om het vlees goed te marineren voor een optimale smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 18g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 300mg | Potassium: 200mg | Sugar: 9g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 10mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!