Ontdek de heerlijke smaak van Gegrilde Octopus Met Kruiden, een mediterraan gerecht met een rokerige touch en verse kruiden. Perfect voor zomerse avonden.
Maak de octopus schoon en leg hem een nacht in de vriezer om het vlees zachter te maken.
Kook een pan water met een gesneden ui, 2 laurierbladen en eventueel witte wijn.
Laat de octopus 30 tot 40 minuten sudderen en test of hij zacht genoeg is.
Laat de octopus uitlekken en afkoelen, snijd hem in stukken van 3-4 cm.
Meng knoflook, oregano, chilivlokken, paprika, citroensap, azijn, olijfolie, zout en peper in een kom.
Voeg de octopus toe aan de marinade en laat minimaal 1 uur marineren, bij voorkeur 4 uur.
Verwarm een grillpan of barbecue op hoog vuur.
Haal de octopus uit de marinade, laat uitlekken en gril 3-4 minuten per kant.
Verhit de resterende marinade en giet deze over de gegrilde octopus, bestrooi met peterselie en citroenschil.
Notities
Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Marineer de octopus lang genoeg voor een intense smaak. Grill op hoog vuur voor een mooie kleur en textuur. Gegrilde octopus kan maximaal 2 dagen in de koelkast worden bewaard, bewaar in een afgesloten container met wat marinade.