Ontdek het simpele en heerlijke recept voor Gegrilde Kip Miel Mosterd. Perfecte balans van zoet en pittig, ideaal voor elke maaltijd. Maak het vandaag!
1citroenCitroen, in plakjes gesnedenvoor decoratie
Instructies
Meng in een kom de honing, mosterd, gedroogde kruiden, paprikapoeder, zout en peper.
Voeg de olijfolie toe en roer alles goed door elkaar.
Leg de kipfilets in een platte schaal of een grote plastic zak en verdeel de helft van de marinade erover.
Laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
Verwarm de grill of grillpan op middelhoog vuur.
Haal de kip uit de marinade en laat het overtollige vocht aflopen.
Gril de kipfilets ongeveer 5 tot 7 minuten aan elke kant, terwijl je ze regelmatig bestrijkt met de resterende marinade.
Controleer de binnentemperatuur van de kip met een thermometer; deze moet 74°C bereiken.
Leg de gegrilde kip op een bord en verdeel de resterende saus eroverheen.
Bestrooi met verse peterselie en leg een paar plakjes citroen naast de kip.
Notities
Probeer verschillende soorten mosterd voor variatie. Voor een gezondere optie kun je agavesiroop gebruiken in plaats van honing. Als je geen grill hebt, kun je de kip ook bakken in de pan of roosteren in de oven. Bewaar eventuele overgebleven kip in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Voeg vlak voor het serveren een beetje warme honing toe voor extra glans en smaak.