Ga terug
+ servings
Gegrilde Biefsalade Met Groenten

Gegrilde Biefsalade Met Groenten

Ontdek hoe je een heerlijke Gegrilde Biefsalade Met Groenten bereidt. Perfect voor een lichte maaltijd of feestelijke entrée. Simpel en snel klaar.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $20

Equipment

  • Grillpan of barbecue
  • Messenblok
  • Schaal voor het marineren
  • Snijplank
  • Saladeschaal

Ingrediënten

  • 500 g Rumsteak of runderfilet
  • 1 komkommer Komkommer
  • 200 g Rode en gele cherrytomaatjes
  • 1 kleine Rode ui
  • 1 handvol Jonge spinazie, rucola of mesclun
  • 1 bos Platte peterselie
  • 1 bos Verse koriander (optioneel)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn of citroensap
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en laat deze een paar minuten rusten.
  • Snijd het rundvlees in blokjes of reepjes, voeg ze toe aan de marinade en laat 20 tot 30 minuten rusten.
  • Verhit een grillpan of gril op hoog vuur en gril het vlees 2 tot 3 minuten aan elke kant voor medium-rare.
  • Spoel de komkommer, snijd deze in halve schijfjes, halveer de tomaatjes en snijd de rode ui in dunne ringen.
  • Hak de peterselie en koriander fijn en combineer alle groenten, kruiden en vlees in een grote saladeschaal.
  • Druppel olijfolie en balsamicoazijn over de salade, breng op smaak met zout en peper, meng alles en serveer direct.

Notities

Deze Gegrilde Biefsalade is een perfect voorbeeld van een simpel maar smakelijk gerecht dat je snel kunt maken. Ideaal voor een lichte maaltijd of tijdens een barbecue!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 35g | Fat: 30g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 6mg | Iron: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!