Ontdek het geheim van Gegrild Biefstuk Met Ail, een heerlijk recept met mals vlees en romige ail-saus. Perfect voor speciale gelegenheden en eenvoudig te bereiden thuis.
2stuksBiefstukken (entrecôte, faux-filet of naar keuze)
1heleAil
200mlRoom
1eetlepelMosterd
1eetlepelBoter
1eetlepelOlijfolie
ene takjeverse tijmTijm
zout & peperZout & Peper
2takjesVerse peterselie
eetbare bloemenEetbare bloemen voor garnering
zaadjesZaden van sesam of mosterd (optioneel)
Instructies
Schraap de bovenkant van de ail af en bestrijk met olijfolie. Wikkel in aluminiumfolie en plaats 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Haal de biefstukken 30 minuten van tevoren uit de koelkast en bestrooi royaal met zout en peper.
Verhit boter en olie in een pan en bak de biefstukken 2-3 minuten per kant tot bruin, voeg takjes verse tijm toe.
Voeg room en mosterd toe aan dezelfde pan, roer de geprepareerde ail erdoor en laat 2-3 minuten sudderen.
Snijd de biefstukken in plakken, leg op de borden, verdeel de saus erover en garneer met zaadjes, kruiden en eetbare bloemen.
Notities
Gebruik goede kwaliteit vlees voor het beste resultaat. Laat de biefstukken rusten voordat je ze snijdt. Maak de saus pas op het laatste moment voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende kruidencombinaties voor variatie. Bewaar restjes maximaal 2 dagen in de koelkast, apart in luchtdichte containers.