Ga terug
+ servings
Gegratineerde camembert met honing en walnoten

Gegratineerde camembert met honing en walnoten

Ontdek de magie van Gegratineerde camembert met honing en walnoten, een simpel en heerlijk gerecht dat indruk maakt. Ideaal voor elke avond met vrienden en familie.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 1 minuut
Totale tijd: 21 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenschaal
  • Oven
  • Lepel
  • Broodbakplank (optioneel, voor presentatie)
  • Olijfolie

Ingrediënten

  • 250 g Camembertkaas ongeveer
  • 2 el Honing
  • 30 g Walnoten, grof gehakt
  • 1 takje Rozemarijn (optioneel) voor extra smaak
  • 1 el Olijfolie om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  • Leg de camembert in de schaal en druk voorzichtig op de bovenkant om een vlak oppervlak te creëren.
  • Giet de honing over de camembert en verdeel het gelijkmatig.
  • Strooi de gehakte walnoten over de honinglaag en, indien gewenst, de rozemarijn.
  • Bak de camembert gedurende 10-15 minuten in de oven tot hij zacht en romig is, en de buitenkant goudbruin is.
  • Laat de camembert een minuut rusten voordat je hem serveert.

Notities

Voor het beste resultaat, gebruik een goede kwaliteit honing. Serveer deze camembert met vers brood of crackers. Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard, maar de textuur kan veranderen bij het opwarmen. Voor een andere smaak kun je ook citroensap over de honing druppelen.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 9g | Fat: 24g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 300mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 7g | Vitamin A: 600IU | Calcium: 200mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!