Ga terug
+ servings
Gegratineerde Aardappelen Kaas

Gegratineerde Aardappelen Kaas

Geniet van heerlijke Gegratineerde Aardappelen Kaas met een Franse touch. Simpel te maken en perfect als troostvoedsel of bijgerecht voor elke gelegenheid. Proef de magie van gesmolten kaas en romige aardappelen vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $12

Equipment

  • Ovenbestendige bakplaat
  • Vork of prikker
  • Mes
  • Schaal voor het mengen
  • Lepel voor het uitlöffelen

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen Russet aardappelen
  • 100 g Geraspte kaas emmantal, mozzarella, cheddar of een mix
  • 50 g Boter
  • 60 ml Warme melk
  • 1 theelepel Herbes de Provence of tijm (optioneel)
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en prik ze een paar keer in met een vork.
  • Leg de aardappelen op een bakplaat en bak ze 45 tot 60 minuten in de oven.
  • Laat de aardappelen afkoelen, snijd ze doormidden en schep de binnenkant eruit, laat een randje van 1 cm staan.
  • Prak de aardappelen met de boter en warme melk. Voeg zout, peper en de helft van de kaas toe en meng goed.
  • Vul de schillen met de puree en strooi de rest van de kaas erover.
  • Zet de aardappelen terug in de oven voor 10 tot 15 minuten of onder de grill tot de kaas goudbruin en bubbels is.

Notities

Probeer verschillende soorten kaas voor een unieke smaak. Bewaar eventuele restjes in een afgesloten bak in de koelkast, ze blijven tot 2 dagen goed. Voor invriezen, doe dat zonder het kaaslaagje, zo behoud je de beste textuur. Serveer met een frisse salade voor een mooi contrast. Voeg een beetje knoflookpoeder toe voor extra smaak zonder dat het opvalt.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!