Ga terug
–+ servings
Gebakken kabeljauw met remouladesaus

Gebakken kabeljauw met remouladesaus

Ontdek het simpele en smaakvolle gerecht gebakken kabeljauw met remouladesaus. Perfect knapperig en snel klaar voor een heerlijke vismaaltijd thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Keukenpapier
  • Drie schalen (voor bloem, eieren, paneermeel)
  • Spatel
  • Kom voor de saus

Ingrediënten

  • 4 stuks Kabeljauwfilets
  • 100 g Bloem
  • 2 stuks Eieren (losgeklopt)
  • 100 g Paneermeel
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuk Citroen (voor sap en decoratie)
  • 2 el Frisse dille (fijngehakt)
  • 2 el Mosterd
  • 200 g Mayonaise

Instructies

  • Begin met het droogmaken van de kabeljauwfilets met keukenpapier. Bestrooi de filets lichtjes met zout en peper. Haal de vis nu achtereenvolgens door de bloem, de losgeklopte eieren en tenslotte door het paneermeel.
  • Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de gepaneerde kabeljauwfilets voorzichtig in de pan en bak ze goudbruin aan beide kanten, ongeveer 3-4 minuten per kant. Let op de tijd om te voorkomen dat de vis te droog wordt.
  • Mix in een kom mayonaise, mosterd, fijngehakte dille en citroensap. Roer goed door en proef op smaak.

Notities

Dit gebakken kabeljauw met remouladesaus is een eenvoudig en smaakvol gerecht je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Perfect voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 600mg | Potassium: 300mg | Sugar: 1g | Vitamin C: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!