Ga terug
–+ servings
Gebakken camembert met honing

Gebakken camembert met honing: Verrukkelijk en Eenvoudig!

Ontdek hoe je een verrukkelijke gebakken camembert met honing maakt. Simpel recept met romige kaas zoete honing en knapperig deeg perfect voor elk feestelijke gelegenheid of gezellige avond thuis.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Ovenschaal of bakplaat
  • Bakpapier
  • Pannetje voor honing

Ingrediënten

  • 250 g Camembert kaas
  • 2 el Honing
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Rozemarijn vers of gedroogd
  • 1 pak Bladerdeeg kant-en-klaar
  • Walnoten of pecannoten optioneel, voor extra crunch

Instructies

  • Begin met het verwijderen van de verpakking van de camembert. Laat de kaas in zijn houten doosje zitten of leg hem in een klein ovenschaaltje. Bestrijk de bovenkant van de kaas met olijfolie en strooi er rozemarijn overheen. Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is voordat je begint.
  • Neem het bladerdeeg en rol het uit op een licht bestoven werkvlak. Leg de camembert in het midden van het deeg en vouw het deeg strak om de kaas heen. Knip eventueel overtollig deeg weg en druk de randen goed aan elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de ingepakte camembert op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 20-25 minuten, of totdat het deeg goudbruin en knapperig is. Verwarm de honing in een pannetje voor een extra touch.

Notities

Gebakken camembert met honing is een heerlijk veelzijdig gerecht dat je gasten zal verrassen door zijn eenvoud en rijke smaken. Perfect voor een feestelijk aperitief!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 700mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 15mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!