1bosjePeterselie of koriander (vers, voor garnering)
Instructies
Kook de rijst en laat deze afkoelen.
Snijd de groenten en bereid de garnalen voor.
Verhit olie in een pan of wok en bak de garnalen 1-2 minuten per kant.
Haal de garnalen uit de pan en voeg extra olie toe.
Bak de ui en knoflook, voeg de paprika, wortel en doperwten toe.
Voeg de koude rijst toe en bak alles samen.
Duw de rijst aan de zijkant, breek de eieren in het midden en meng.
Voeg de sojasaus, paprika en chilipoeder toe, meng en voeg de garnalen terug.
Garneer met peterselie of koriander en serveer met een citroenpartje.
Notities
Zorg ervoor dat je altijd koude rijst gebruikt voor dit gerecht, dit voorkomt dat het te plakkerig wordt. Voor extra smaak kun je de rijst kort roosteren in de pan. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwarm opnieuw in de pan voor de beste smaak.